mugur_isarescu

 

 

Profesor universitar doctor Mugur Constantin Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României, a primit, astăzi, titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii Ovidius din Constanţa.

„Pornind de la o construcție științifică majoră în ceea ce privește cercetarea financiară și economică în România continuând cu atitudine de excelență în ceea ce privește recuperarea și respectarea identității istorice naționale vreme de aproape trei decenii, Senatul Universității Ovidius din Constanța a decis s[ acordă domnului Mugur Isărescu, membru al Academiei Române, guvernatorul Băncii Naționale a României, titlul de Doctor Honoris Causa”.

„Sunt onorat că de astăzi voi face parte din corpul select al Universității Ovidius din Constanța, cea mai mare universitate europeană de la țărmul Marea Neagra.Sunt bucuros ca acest eveniment este legat de redeschiderea sucursalei din Constanța a BNR. Suntem cu o zi înainte de sărbătoarea lui Ovidiu cel care a dus faima Tomisului în toată Europa și sper să o ducă și de acum înainte prin numele universității dumneavoastră,”a declarat Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu a abordat problematica foarte amplă și complexă a procesului de adoptare a monedei euro „Adoptarea euro nu rezolvă automat problemele unei economii, ci este o etapă a procesului de convergență. Esențiale sunt însă coerența și sustenabilitatea politicilor economice. În planul adoptării euro se poate spune că nu este pentru cine se nimerește, ci pentru cine se pregătește. Iar pregătirea nu se încheie odată cu aderarea la zona euro, ci trebuie să continue și ulterior. În caz contrar, riscul unei inversări în derularea convergenței sau al unei stagnări de durată este major”.

 

Articolul precedentModa pentru toate gusturile și buzunarele la TINIMTEX
Articolul următorChibrituri contrafăcute, de peste 640.000 de lei, confiscate în Portul Constanța