Mină marină descoperită de polițiștii de frontieră  pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost distrusă de scafandrii EOD

Militarii din Forțele Navale Române au executat, joi, 26 ianuarie, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eșuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a țărmului din Delta Dunării.

„Mina era chiar la gura de vărsare a Dunării în mare. Scafandrii au scos mina din apă şi, pe uscat, la limita plajei, au pus în aplicare procedurile operaţionale standard. Nu au întâmpinat probleme de niciun fel. Activitatea s-a desfăşurat conform standardelor”, a declarat colonelul Corneliu Pavel pentru Agerpress.
Misiunea de pe plaja  a fost prima de acest fel pentru echipa EOD a Regimentului 307 Infanterie Marină din Babadag, iar echipa formată din cinci militari din Constanţa şi doi din Babadag a fost condusă de căpitanul comandor Cătălin Gherghinescu.
De la începutul războiului din Ucraina au fost neutralizate 53 de mine marine: 5 în România; 4 în Bulgaria,; 4 în Turcia și 40 în Ucraina
 
 
 
Imagine
Imagine

Sursa: Realitatea de Tulcea

Articolul precedentCarburanți tot mai scumpi! Anunțul lui Adrian Câciu despre reintroducerea schemei compensării preţului la combustibili
Articolul următorSe pregătesc primele carduri de ajutor pentru plata facturilor la energie