Producători de conserve şi dulceţuri, producători de preparate tradiţionale din carne şi lapte, mici meşteşugari, sunt prezenți la Cumpăna, în perioada 28 – 29 septembrie 2019 la Festivalul Internațional „Rodul Pământului”.

Nu lipsesc mustul proaspăt şi vinurile româneşti, dulciurile, micii, pastrama şi mâncărurile preparate la ceaun. Atmosfera e întreţinută de ansambluri şi interpreţi populari

Festivalul a început cu parada  ansamblurilor folclorice, grupuri culturale din comună și cluburile sportive și s-a încheiat pe stadion. Cumpenenii și invitații lor  au asistat La parada portului popular și la expoziția cu vânzare a recoltei, ateliere de gastronomie și spectacolele de muzică populară.

 

Festivalul Internaţional ”Rodul Pământului” este un eveniment dedicat pământului, gastronomiei româneşti şi internaţionale, bogăţiei etnografice şi folclorice ce pune în valoare moştenirea rurală şi culturală a Dobrogei şi a României.

„Avem aici oameni care iubesc pamantul, iubesc roadele pamantului și de ce nu, iubesc oamenii ! Pe mine mă bucură tinerețea acestor copii, elevi, care fac parte din ansamblurile din 17 localități ale județului Constanța dar avem și 5 județe care și-au trimis ansambluri la noi.  Ansamblul din Republica Moldova, de municipalitatea Mahala din Raionul Cernăuți din Ucraina care au venit cu ansamblurile lor.  Vă invităm la derularea activităților, pe parcursul a două zile”, a declarat Mariana Gâju, primarul din Cumpăna.

Articolul precedentVIDEO| Alertă pe Marea Neagră. Velier sub pavilion olandez căutat de Garda de Coastă
Articolul următorFOTO| Ianis Zicu: O înfrângere dureroasă. Din păcate, nu reușim să marcăm mai mult