A fost entuziasm general astăzi pe lacul Tăbăcărie. Constănțenii, cu mic cu mare au avut parte de o experiență inedită, o întâlnire cu natura, cu canotca, distracţia şi voia bună.

Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la caiac- canoe, prezent  la „Sărbătoarea Tradițiilor și Meșteșugurilor Dobrogene”, le-a arătat copiilor cum se construiește o barcă, cu care să devină campioni când vor fi mari, iar pe cei mari i-a învățat cum să devină canotori.

Ivan Patzaichin a adus pe lacul Tăbăcarie trei canotci, ambarcațiuni hibride create de el, pentru publicul larg. Cantoca este o barcă mai mare și mai lungă, o combinație între canoe și lotcă, de aici i se trage și numele.

„În această canotcă se poate lucra în echipă, așa reușim să legăm prietenii comune, iar cel mai important lucru e să facem mișcare în natură, în aer liber. Nu e simplu dar nici greu nu este pentru că este o plăcere; nu trebuie să facem concurs, pur și simplu să luăm copiii cu noi sau bunicii și să vâslim împreună. Eu unul, toată viața am stat în natură și în aer liber, așa ca mi-ar fi fost foarte greu să ajung să stau într-un birou acum, de-asta am creat această canotcă, tocmai în ideea de a vâsli cu fața, de-a avea alt contact cu natura și cu ce ne-nconjoară,”a declarat Ivan Patzaichin.

Ivan Pataichin a stat langă copiii prezenți pe marginea lacului și i-a invățat cum să facă bărcuțe din hârtie. Sub ochii marelui campion, mânuțele îndemânatice au creat jucarii care să plutească pe apă.

Astăzi și mâine canotcile lui Ivan Patzaichin plutesc pe Lacul Tăbăcarie din Constanța.

 

Articolul precedentVIDEO| Trafic blocat pe DN 38. Camion încărcat cu lemne, cuprins de flăcări
Articolul următorFOTO| Fără permis și băut la volan pe drumurile din Constanța