O nouă provocare  pentru Avram Iancu în Anul Centenarului, dusă la bun sfărșit, a traversat înot, Marea Neagră, de la Sulina până la Istanbul fără costum de protecție.  Astăzi, 3 noiembrie, a ajuns la Constanța,unde a susținut o conferință de presă.

Inspirat de romanul lui Jules Verne,Pilotul de pe Dunăre, a vrut sa dea viață acestui roman și a înotat în 10 țări și 4 capitale europene.

Pilotul de pe Dunăre in varianta romaneasca, Avram Iancu, a reușit să ajungă la punctul 0,Sulina, unde povestea pe cursul Dunarii s-a încheiat. A continuat povestea și a  reluat  aventura acvatică de la Sulina spre Istanbul, simbol in acest an centenar si a inotat 680 km, spre locul unde a avut loc o jertfă deosebita din pct lui de vedere, a lui Constantin Brânoveanu.

60 de  zile de dificultăți, a tranzitat înot litoralul romanesc, cu întalniri nedorite  cu meduzele, 5 ore pentru a traversa portul Constanta. În  Bulgaria  a fost foarte greu,cu un litoral mai lung. De ziua națională a Turciei a intrat în Bosfor, escortat de paza de coastă.

Avram Iancu, bibliotecarul recordman din Petroșani, a traversat Canalul Manecii și a înotat toată Dunărea  anul trecut, în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială.

Foto Avram Iancu/facebook.com

 

Articolul precedentVIDEO| Incendiu la o casă din Cernavodă. Pompierii intervin cu 3 autospeciale
Articolul următorVIDEO| Egal pentru SSC Farul cu CS Mioveni. Constănțenii au revenit de la 1 – 3