Este alertă în județul Tulcea după ce un dig de protecție din zona Carasuhat, Mahmudia, a cedat și apa a inundat mai multe terenuri agricole.

25 de subofițeri și un ofițer, o ambarcațiune si un camion din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, intervin la fața locului.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în ședință extraordinară începând cu ora 13:30. În urma acesteia, Prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu a ordonat activarea grupului de suport tehnic pentru inundații la nivelul județului Tulcea care s-a deplasat în regim de urgență la fața locului pentru o analiză completă a situației de fapt. 

În urma recunoașterii, a fost luată decizia intervenției la fața locului de către structuri aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, a autorităților locale și a operatorilor economici din zona afectată. 
Transportul materialelor, utilajelor și a pompierilor militari precum și a voluntarilor din partea comunității locale, se va face cu ajutorul unui operator privat care deține un bac ce poate suporta o încărcătură mărită. 

În acest moment, evenimentul produs la digul de protecție, nu pune în pericol obiective economice, terenurile inundate fiind unele agricole, transmite ISU Delta Tulcea.

-știre în curs de actualizare-

 

Imagine

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Tulcea,

Articolul precedentTrenurile Soarelui pornesc spre LITORAL și DELTA DUNĂRII
Articolul următorNEVERSEA 2023. Lineup complet și programul pe zile