robotica

 

                Echipa TeamDroids a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu”  va participa la competiția ”FIRST Tech Challenge” – Campionatul internațional de robotică.

Cei 15 elevi și 2 profesori coordonatori ai echipei se pregătesc iîn cadrul clubului pentru a participa la meciul demo oficial ce se va desfășura la București pe data de 3 februarie și la Campionatul de robotică – etapa regională ce va avea loc la Iași în perioada 15-17 februarie.

Elevii care participă la programul FIRST Tech Challenge dezvoltă abilități STEM (științe, tehnologie, inginerie și matematică) prin construirea de la zero a unui robot funcțional și învață să practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învață valoarea muncii, inovației și împărțirii ideilor.

Clubul de robotică s-a înființat în acest an școlar ca urmare a câștigării unui grant de 5000 euro reprezentând kitul de bază pentru participarea în programul FTC. Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” a amenajat spațiul necesar desfășurării activității și a dotat clubul cu mobilier, calculatoare performante, telefoane și alte materiale necesare clubului, susținând astfel elevii dornici de a învăța practic, interactiv și distractiv știința viitorului.

 

Articolul precedentTrafic blocat pe strada Unirii din Constanța din cauza unei avarii RAJA
Articolul următorAtenție pescari. ARBDD a stabilit cotele de pescuit pentru 2019