Somații pentru aproape 200 de panouri publicitare din Constanța.

 

Primăria Constanța a început săptămâna aceasta demontarea panourilor publicitare din oraș. În lipsa unor contracte valabile pentru activitatea de afișaj, reclamă și publicitate pe domeniul public între Primăria Constanța și societatea Seaview Media SRL, autoritatea locală a demarat acțiunea de demontare a mijloacelor publicitare. Pe lângă lipsa contractului amintit, pentru multe dintre panouri nu există nici autorizație de construire conform Legii 50/1991.

Imagine

În consecință, de la începutul anului, la solicitarea actualei conduceri a administrației locale, polițiștii locali au identificat și emis somații de demolare pentru aproximativ 200 de mijloace publicitare din cele peste 500 existente pe raza municipiului Constanța. Până în acest moment au fost deja dezafectate peste 20 dintre ele, urmând ca pe măsură ce vor fi identificate să fie emise și somațiile pentru demolare.

„Operatorul economic are obligația ca în termen de 48 de ore din momentul primirii somației să dezafecteze mijloacele publicitare pe care le deține. În cazul în care nu se va întâmpla acest lucru, demolarea acestora se va realiza pe cale administrativă,” informeaza primăria Constanța.

, Primăria va pune în dezbatere publică pe 1.02.2021  Regulamentul local de publicitate la nivelul municipiului Constanța, iar la expirarea termenului de 30 de zile, documentul va fi supus aprobării Consiliului Local.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentMinoră de 14 ani din Mihail Kogălniceanu, data dispărută
Articolul următorUnde vor fi amplasate centrele de vaccinare împotriva COVID din județul Constanța