Locotenent colonel  Zamfira Marian este unul dintre cei patru jandarmi români care s-au întors recent din Afganistan, după ce au participat pentru o perioadă de 6 luni la misiunea  NATO – Resolute Support Mission (RSM), de consiliere a forţelor de ordine publică şi securitate afgane. În semn de apreciere şi recunoaştere a activităţii desfăşurate, camaradul nostru a primit medaliile NATO non-Article 5 şi Army Commendation, aprecierea de serviciu întocmită de superiorii americani fiind ,,Outstanding”(Excepţional).

În cele şase luni, ofiţerul constănţean a îndeplinit funcţia de consilier pentru pregătirea forţelor de poliție afgane (Advisor Police Training) şi a desfăşurat cu succes zeci de misiuni de pregătire şi consiliere, reconfirmând valoarea pe care forţele de jandarmerie o aduc misiunilor de consolidare a păcii în zonele post-conflict.

Activitatea de bază a personalului Jandarmeriei Române dislocat în Afganistan a constituit-o mentoratul. Jandarmii români au avut misiunea de a veni în sprijinul forțelor de securitate și instituțiilor afgane prin activități de pregătire, instruire, perfecționare și consiliere. Pentru a participa la această misiune, colegul nostru au trecut mai multe probe de verificare a cunoştinţelor de specialitate, a competenţelor lingvistice în limba engleză, examenul psihologic, cât şi cel medical.

Imagine

În aceste zile, jandarmul constănţean  va urma alături de ceilalţi participanţi la misiune, un program specific de evaluare medicală şi recuperare psihologică, apoi se va întoarce la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.

Începând cu anul 2002 și până în prezent, jandarmii din cadrul Inspectoratului Judeţean Constanţa au participat la 23 de misiuni în afara graniţelor,  contribuind substanţial la efortul instituției Jandarmeriei Române, ca furnizor de expertiză şi securitate în plan internaţional.

Locotenent colonel Zamfira Marian este ofiţer activ în jandarmerie din anul 1999.

Pe parcursul carierei a îndeplinit funcţii operative de conducere, în prezent fiind ofiţer specialist formare profesională.

A absolvit cursul de pregătire de bază, specialitatea misiuni internaționale – Afganistan în anul 2013  și cursul de pregătire de bază pentru participarea la misiuni ONU – anul 2016.

A participat la misiunea   de instruire a poliţiei naţionale afgane NATO Training Mission in Afghanistan în perioada mai 2013 – decembrie 2013  și la misiunea O.N.U. pentru Stabilizare în R.D. Congo, în perioada 14.01.2018-14.01.2019.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentPercheziții derulate de polițiștii bistrițeni în județele Constanța și Prahova, într-un dosar de înșelăciune
Articolul următorRomânia, pe locul 6 la nivel european la vaccinarea anti-Covid cu doză completă