Gruparea navală NATO SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group-2), din care face parte și dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM 29), a părăsit luni, 29 iulie, portul Eregli din Turcia și a reînceput exercițiile în Marea Neagră. Comandantului grupării NATO, comandorul Alessandro Falcone (Italia), s-a îmbarcat la bordul navei militare românești, iar operațiunile SNMCMG-2 au fost coordonate de la bordul DM 29.

Comandorul Alessandro Falcone a urmărit atent manevrele de plecare a navelor grupării din portul turcesc, după care a asistat la un exercițiu de dragaj mecanic, executat de marinarii militari români. Oficialul NATO a fost impresionat de modul de planificare, organizare și de execuție a manevrelor de la bord, toate desfășurându-se în deplină siguranță, în ciuda unei hule puternice.

„La sfârșitul vizitei, comandorul Falcone a specificat că avem tehnică diferită, dar, prin profesionalismul de care dăm dovadă toți membrii grupării și prin camaraderia ce ne unește, reușim să îndeplinim misiunile primite”, au transmis reprezentanții Forțelor navale române. Înainte de a coborî de la bord, comandantul SNMCMG-2  i-a felicitat pe marinarii români și le-a mulțumit pentru contribuția adusă la succesul misiunii grupării NATO în Marea Neagră.

Dragorul maritim 29 și-a încheiat activitatea în Marea Neagră și urmează să intre miercuri, 31 iulie, în portul Constanța.

Sursa foto Forțele Navale Române

 

Articolul precedentFOTO VIDEO| Trei persoane au ajuns la spital în urma unui accident la Tortomanu
Articolul următorONE! continuă cu noi concerte extraordinare