Asociația Elevilor din Constanța (AEC) care a obținut prin instanță mai multe drepturi pentru elevii din toată țară, se luptă acum cu noul guvern. 

Astăzi, au  recurs la un gest inedit. Au  trimis prin poștă colete către prim ministrul Ludovic Orban, ministrului educației și cercetării, Cristina-Monica Anisie și ministrului lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan. Coletele conțin revendicările pentru transportul judetean gratuit al elevilor, poveștile unor elevi care din cauza  transportului  nedecontat au probleme financiare și, simbolic, câte un autobuz de jucărie.

Elevii constănțeni cer de doi ani ministrilor învățământului subvenționare transportului județean pentru scolarii navetiști. Din cauza costurilor ridicate un număr mare dintre ei ajung, să abandoneze școala. Guvernul liberal a modificat regulile decontării transportului județean pentru elevi, prin asumarea răspunderii, în luna decembrie.

Reprezentanții AEC  au avertizat că s-au săturat sa astepte si spun  că transportul elevilor a devenit un ping pong între autoritățile centrale și locale. „Dacă până pe 15 ianuarie nu va fi rezolvată problema transportului, vom cere președintelui României, Klaus Iohannis să ceară începerea urmăririi penale a prim-ministrului Romaniei, Ludovic Orban, a ministrului educației Monica Anisie și ministrului dezvoltării, Ștefan Ion, pentru abuz în serviciu, pentru faptul că prin acțiunile pe care ei le fac sau mai degrabă nu le fac, aduc un prejudiciu drepturilor elevilor de a beneficia de transport redus și decontat” a declarat Andrei-Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor Constanța.