Delta Dunării nu este numai un paradis pentru turiști,este și locul ideal pentru pasionații de pescuit. Începând cu jumătatea lunii septembrie, până la jumătatea lunii noiembrie, concursurile de pescuit aduc  un plus de vizibilitate Deltei Dunării .

Cupele la pescuit au început, cu o competiție organizată la Crișan, Cupa Deltei Dunării la Știucă, ediția a VII-a, în perioada, 5-7 octombrie, organizată de ANTREC Tulcea, în același timp cu cu „Hidroconstrucția și prietenii”, ediția a V-a, cu două manșe natural, la Uzlina, organizataă de Egreta Hidroturism. Cupa Cormoran – Hidroturism la știucă, va avea loc  în perioada 12 – 14 octombrie. American Nautics va începe pe 4 noiembrie,urmează  Cupa Egreta Pro Big 5, la știucă.  ediția a VI-a, în perioada 9-11 noiembrie.  În perioada 24-26 noiembrie, la competiția organizată de Delta Club Spinning vor fi jur de 40-50 de echipe.  Holbina 3 Bibani organizează două etape succesive ale competițiilor de spinning, Pikemaster în perioada 12-14 octombrie și 24-25 noiembrie, cu 25 de echipe pentru fiecare etapă.

„În primul rând, foarte important este ca un pescar  să nu vină în perioade de prohibiție, iar în al doilea rând, trebuie să cunoască regulile de pescuit în Delta Dunării, să știe ce înseamnă accesul în Delta Dunării, costurile de intrare în rezervație, costurile pentru permisele de pescuit. Cel mai indicat lucru este accesarea siteului ARBDD, pentru o informare prealabilă, cu privire la condițiile de intrare și accesare a Deltei Dunării, sub toate apectele, pentru pescuit sau vizitare, însă această informare este făcută și de organizatorii acestor competiții, de fiecare dată”, a declarat Cătălin Țibuleac., președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este partener al competițiilor de pescuit din această toamnă. „Am organizat prima competiție la pescuit în 1998, iar în anul următor „American Nautics”. Cupa „Uzlina” a ajuns la cea de-a șaisprezecea ediție, iar cupele “Delta Spinning” se organizează din 2006”, a declarat Cornel Găină, membru fondator al AMDTDD.

Sursa foto AMDTDD

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentAnchetă a polițiștilor constănțeni după ce un bebeluș de trei săptămâni a fost găsit mort
Articolul următorAtenție șoferi. Transport agabaritic pe ruta Constanța – Craiova