Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China, 1.330 cutii cu parfumuri şi 990 cutii cu căşti audio pentru telefon, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 05.04.2021, polițiștii de frontieră au participat împreună cu lucrătorii vamali la un control fizic asupra unui container sosit din China, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti. Au fost descoperite 1.330 cutii cu parfumuri  şi  990 cutii cu căşti audio pentru telefon susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute, informează Garda de Coastă.

Imagine

Bunurile, în valoare de peste 1 milion lei dacă ar fi fost comercializate ca și produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursa: Realitatea de Constanta