Aproximativ 100 de polițiști constănțeni  au organizat noaptea trecută, o acțiune pe linia pazei, bunurilor și a valorilor, rutieră, economic și muncă fără forme legale. Au fost date sancțiuni în valoare de peste 40.000 lei.

În noaptea de 16-17 martie, în intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Constanța, Serviciului Rutier Constanța, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Constanța, Biroului Rutier Medgidia, Formațiunii Rutiere Cernavodă, Biroului de Investigare a Criminalității Economice Mangalia și Secțiilor de Poliție Rurală au desfășurat o activitate pe linia respectării legislației în vigoare privind paza, bunurile și valorile, pe linie rutieră, economică și muncă fără forme legale.

Au fost legitimate 702 persoane, au fost controlate 564 de autovehicule și au fost verificate 34 de societăți comerciale.

În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat 6 infracțiuni, dintre care 2 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 3 pentru conducere de către o persoană care nu posedă permis de conducere și o infracțiune de refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, 37 dintre acestea  privind circulația pe drumurile publice, 7 l paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și 4 la Legea 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 40.738 lei. De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 5 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare și 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

 

Articolul precedentFOTO VIDEO|Dan Barna, la Constanta: “Pe 26 mai ne luăm țara înapoi”
Articolul următorFOTO VIDEO| Vreme perfectă pentru plimbare la malul mării