Aproape o tonă de păcură s-a scurs în portul Midia Năvodari, după ce unul dintre furtunurile de descărcare al unei nave s-a spart. 80% din această cantitate scurgându-se pe mal şi 20% între navă şi cheu. În zonă se intervine pentru limitarea poluării.

Imagine

Personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu au început să limiteze răspândirea poluării în apă. A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

„În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute”, a anunțat Ministerul Mediului.

Păcura va fi îndepărtată de firmele specializate după plecarea navei. Descărcarea acesteia va fi reluată când va fi posibil și va mai dura încă 24 ore.

La fața locului sunt Inspectorii de la Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral şi vor aplica sancţiuni

 

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Constanta