Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group 2), care are în compunere navele Vesuviu (Italia), aceasta fiind și nava comandant a grupării, vânătorul de mine Enez (Turcia) și Dragorul Maritim 29 Locotenent Dimitrie Nicolescu și-au continuat misiunea în Marea Neagră.

Activitățile s-au succedat ziua și noaptea. S-a acționat în zona sudică a Mării Negre. După câteva zile, grupării NATO i s-au alăturat și alte nave turcești. Antrenamentele au constat în manevre și evoluții, exerciții de comunicații, realimentare pe mare, de vitalitate, de abandon a navei și unul de tip Leadtrought (tranzitare unui canal dragat).
În premieră, pentru un dragor maritim românesc, s-a executat un exercițiu de tip Vertrep, ceea ce presupune transferul de documente și materiale de la nava comandant la cea românească prin intermediul elicopterului ambarcat.
Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, două nave militare românești sunt integrate în două grupări navale permanente NATO care operează în Marea Neagră, fregata „Regele Ferdinand”, cu un elicopter ambarcat la bord, face parte din SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” face parte din SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Countermeasures Group).
Participarea militarilor din Forțele Navale Române la misiunile și exercițiile organizate de Alianța Nord-Atlantică în zona Mării Negre contribuie la implementarea măsurilor de securitate pe flancul estic al NATO, precum și la consolidarea deprinderilor marinarilor români de a executa o gamă largă de misiuni în cadrul operațiilor militare aliate.

Articolul precedentRegulamentul local de urbanism, prezentat pentru consultare publică
Articolul următorTraficul de cereale în porturile maritime românești a crescut cu 28 la sută