Festivitatea de absolvire și de înaintare în primul grad a Promoției 2018 „Centenarul Marii Uniri” de ofițeri ingineri militari și civili, precum și de maiștri militari de marină, va avea loc, vineri, în campusul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

În prezența Secretarului de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Nicolae Nasta, și a șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Dr. Alexandru Mîrșu, 29 de absolvenți militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și 38 de absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale vor primi primele lor grade de ofițeri, respectiv maiștri militari de marină, în Forțele Navale. De asemenea, un număr de 217 absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” vor primi diplomele de ingineri.

La acest important eveniment sunt invitați reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, ai autorităților publice centrale și locale, personalități ale vieții universitare constănțene, reprezentanți ai instituțiilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului naval și activităților portuare, delegați ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere, rude și prieteni.

 

Promoția 2018 poartă denumirea onorifică „Centenarul Marii Uniri”, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire din anul 1918 și este cea de-a 96-a promoție a Școlii Navale „Mircea”, prima instituție de învățământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Articolul precedentFilme în aer liber se întoarce cu 16 proiecții de neratat la Constanța
Articolul următorAtlantykron. Academie de Vară unică în lume