Festivalului Luminii se va desfășura sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 16:00, în Parcul Arheologic.

Festivalul „bucuriilor mărunte” înseamnă mai mult decât un loc plin de lumânări, jocuri, fotografii și desene, artă urbană și oameni. Participanții la eveniment au ocazia să contribuie la valorificarea timpului, a lucrurilor importante și a celor minore din viață, sau măcar la o variantă extrem de originală de artă și relaxare.

Începând cu ora 20:00, vor fi aprinse peste 10.000 de lumânări care vor transforma aleile Parcului Arheologic într-o feerie de lumină.

Organizatorii îi așteaptă pe vizitatori cu o mulțime de surprize de la exerciții de animație, pictat pe pânză, confecționare de gulguțe, schimb de cărți, copacul cu dorințe până noduri cercetășești, jocurile copilăriei și chiar un concert cu Walter Ghicolescu și David Gojkovic. Pe toată durata „Festivalului Luminii”, „Joc și Joacă” va antrena atât copiii cât și adulții în activități educative.

În cadrul Zonei inspiraționale, va fi amplasat un panou intitulat ”Iubesc Constanța”, unde toată lumea este binevenită să își arate recunoștința față de orașul în care locuiesc. Zona hand-made este destinată confecționării de obiecte, de la forme simple origami până la brățări și codițe.

”Blind date with a book” este spațiul în care cei interesați de citi vor putea să facă schimb de cărți și împărtăși idei și gânduri despre cărțile favorite.

Pentru iubitorii de muzică organizatorii au pregătit concerte folk cu cercetași și artiști locali.

Copiii sunt invitați să își dea frâu liber imaginației prin desen, având posibilitatea de a crea „Cercetașul perfect”. Atmosfera de veselie și joc va fi întreținută de atelierul de face painting.

 

Articolul precedentCazinoul din Constanța va fi reabilitat de o asociere de firme
Articolul următorAlertă pe mare! Adolescent dat dispărut la Vama Veche