Asociația Elevilor din Constanța lansează un apel către toți consilierii județeni din cadrul Consiliului Județean Constanța să dea dovadă de responsabilitate și respect față de elevi și față de drepturile lor și să fie prezenți la ședința din data de 7 februarie.

Consiliul Județean Constanța a fost convocat, joi, în ședință extraordinară, după ce grupul consilierilor PNL a inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea facilităților la transport pentru elevi și studenți. „Elevii au dreptul la tarif redus cu 50 la sută, respectiv gratuitate, la transportul județean încă de la intrarea în vigoare a legii 84/1995. Acest drept a fost ulterior reluat în Legea 1/2011, el fiind în continuare încălcat din pricina lipsei de interes a autorităților locale, elevii fiind prejudiciați și nevoiți să achiziționeze abonamentele de transport la preț integral, de multe ori la sume foarte mari”, spun reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC).

Potrivit acestora, nerespectarea dreptului elevilor de a beneficia de tarif redus sau gratuitate duce la creșterea ratei abandonului școlar, iar „refuzul constant al conducerii Consiliului Județean Constanța nu denotă decât nepăsare față de situația a mii de elevi din județ, care vor să ajungă la școală, dar starea lor materială îi împiedică”.

„Solicităm pe această cale consilierilor județeni să fie prezenți la ședința de Consiliu Județean din data de 7 februarie și să aprobe proiectul privind reducerile elevilor la transportul județean, o absență însemnând sfidarea elevilor din județ și dorința ca situația lor să se înrăutățească”, au precizat reprezentanții AEC.

Articolul precedentMăsuri pentru încurajarea colectării selective a deșeurilor
Articolul următorMoment emoționant. Salvare miraculoasă făcută de pompieri