Mai mulți elevi constănțeni din cadrul Școlilor Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni și „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, vor face timp de patru luni practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Constanța

Potrivit IJJ Constanța, este vorba despre 14 elevi, din anul I de studiu, care vor desfășura un stagiu de pregătire, în perioada 07 ianuarie – 10 mai, constând în activități practice, în cadrul IJJ Constanța. Pe parcursul a patru luni, aceștia vor fi îndrumați de jandarmi cu experiență, în cadrul unui program de tutelă profesională și vor participa efectiv la misiunile de ordine publică, pază și protecție instituțională, ce revin subunităților unde au fost repartizați. „Scopul acestui stagiu de practică îl constituie aprofundarea cunoștințelor teoretice obținute în cursul anului de învățământ, perfecționarea deprinderilor practice referitoare la executarea misiunilor, precum și dezvoltarea capacității de a acționa alături de colegii lor, în cadrul dispozitivelor specifice”, spun reprezentanții IJJ Constanța.

La sfârșitul celor patru luni, elevii vor fi evaluați cu privire la întreaga activitate desfășurată împreună cu jandarmii constănțeni. „Cei 14 tineri speră ca munca pe care o vor depune să fie una calitativă și eficientă, iar la absolvirea cursurilor își doresc fie repartizați la Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța”, au mai precizat sursele citate.

Articolul precedentTeatrul de Stat Constanța începe în forță anul 2019
Articolul următorCum se poate evita aglomerația de început de an de la ghișeele agențiilor fiscale