Un nou punct de frontiera la graniţa cu Bulgaria, Dobromir  – Krushari, s-a deschis pe 17 decembrie. Noul punct de frontieră se alătură celor 10 puncte de trecere cu specific rutier deschise traficului internaţional la graniţa României cu Bulgaria, operaţionalizarea lui urmând să asigure creşterea fluenţei traficului de călători între România şi Bulgaria.

Inaugurarea oficială a vut loc în prezența conducerii Poliţiei de Frontieră Române şi Poliţiei de Frontieră  Bulgare, a conducerii Gărzii de Coastă şi Direcţiei Regionale de Politie de Frontieră Ruse, şi a autorităţilor publice locale din România şi Bulgaria.

Punctul de Trecere a Frontierei Dobromir-Krushari  este deschis pentru traficul internațional de persoane și de mărfuri, până la limita unei greutăți totale de 3,5 tone, iar programul de funcționare va fi de la ora 08:00 la ora 20:00. Prin acest punct de frontieră nu este permis transportul de materiale periculoase, animale vii şi al produselor supuse controlului fitosanitar.

Lucrările de amenajare au avut în vedere ca acesta să întrunească condiţiile pentru a fi deschis în regim de trafic internaţional conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere beneficiază de artere de control pentru fiecare sens, intrare şi ieşire din ţară, cabine de control, spaţii interioare, echipamente tehnice şi IT.

Operaţionalizarea acestui punct de frontieră în regim internaţional constituie o măsură favorabilă pentru facilitarea accesului la infrastructura de transport în zona transfrontalieră, cât şi pentru înlesnirea mobilităţii bunurilor şi persoanelor, prin implementarea proiectului „Drum transfrontalier Dobromir  – Krushari Crossborder road” .

În luna octombrie a anului trecut, cu ocazia Ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Bulgaria, în prezența prim-miniștrilor celor două țări, a fost deschis oficial P.T.F.  Lipnița-Kainardja, pe teritoriul României care, de asemenea, funcționează cu program 08.00-20.00,  in regim de trafic internaţional pentru autovehicule de până la 3,5 tone inclusiv.

Articolul precedentVideo/ Poliția Constanța combate viteza excesivă cu un autoturism de viteză
Articolul următorIonuț Done a fost investit subprefect al județului Constanța