Detașamentul de patru elicoptere dislocabil „Carpathian Pumas”, din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, au fost evaluate în perioada 15-20 iulie de o comisie din cadrul Departamentului pentru Operații de Menținere a Păcii a Organizației Națiunilor Unite. Detașamentul va participa la Misiunea Multidimensională Integrată ONU de Stabilizare în Republica Mali (MINUSMA).

Concluziile evaluării certifică faptul că Detașamentul îndeplinește standardele Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiune.

Obiectivele urmărite de comisie au constat în evaluarea personalului, tehnicii și materialelor, în vederea stabilirii capacității operaționale a detașamentului pentru îndeplinirea angajamentului asumat prin documentele încheiate între România și ONU, anunță reprezentanții MApN.

Detașamentul român participant la misiunea care va începe la mijlocul lunii octombrie va fi compus din aproximativ 120 de persoane (piloți, personal tehnic și medical) și patru elicoptere IAR-330 Puma L-SAR.

Detașamentul românesc va efectua misiuni de evacuare medicală MEDEVAC/CASEVAC, căutare-salvare, transport trupe și materiale, misiuni de transport pasageri, patrulare aeriană și misiuni de observare.

Articolul precedentAlertă la Negru Vodă. Persoană electrocutată, rămasă suspendată în firele de tensiune
Articolul următorVIDEO| Alertă la Saturn. Bărbat înecat, scos din valurile mării