Constănțenii, persoane fizice, pot solicita ridicarea gratuită a deșeurilor voluminoase la  Polaris, utilizând numărul de telefon 0241.548600.

„Așadar, dacă aveți de aruncat un pat, un șifonier, o saltea ori alte lucruri care ocupă un spațiu mare, nu le duceți la platformele pentru depozitarea deșeurilor, ci sunați la numărul de mai sus și o mașină a operatorului de salubritate va veni să le ridice,” transmite ărimăria Constanța.

În acest fel, se va evita supraaglomerarea și încărcarea containerelor sau depozitarea în imediata apropiere a platformelor ori pe terenurile virane aflate în apropierea locuințelor, fapt care atrage depunerea altor deșeuri.

„Depozitarea sau abandonarea pe domeniul public al municipiului Constanța a deșeurilor constituie contravenție și s se sancționează cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice.

De asemenea, nu trebuie ignorat faptul că persoanele surprinse că poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehicului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deşeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.”

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCinemascop, festival de film la Eforie Sud
Articolul următor Microbuz răsturnat pe Autostrada Soarelui