Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au verificat în perioada 20.07- 3.09.2018, operatorii  economici care tulbură ordinea publică prin zgomote ce depășesc nivelul admis. Au fost aplicate 33 de amenzi  contravenționale în  valoare totală de 37.400 lei.

Au fost efectuate 587 de verificări în diverse locații din Stațiunea Mamaia, Plaja 3 Papuci, Modern, Tataia și alte zone din municipiul Constanța. În acest sens au fost efectuate un număr de 51 de măsurători sonomotrice, s-a constatat că în 30 dintre măsurători s-a depășit nivelul de zgomot admis, fapt pentru care au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, iar alte 3 cazuri sunt în curs de soluționare. Doar la 21 de măsurători nu s-a depășit nivelul maxim admis.

Pe lângă acestea au fost aplicate 5 amenzi contravenționale  fără o măsurătoare sonometrică prealabilă, în locații unde agenții constatatori au considerat că era evidentă depășirea nivelului de zgomot admis.

Au fost aplicate 33 de amenzi  contravenționale în  valoare totală de 37.400 lei după cum urmează: 28 de sancțiuni pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.,1 sancțiune conform prevederilor Legii 60/1990 prvind organizarea și desfășurarea adunărilor publice .și 4 sancțiuni conform prevederilor O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului

În afara amenzilor, pentru un  număr de  6 operatori economici a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității comerciale  pe o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanților legali ai unităților de alimentație publică la limita cărora au fost efectuate măsurători sonometrice, li s-a adus la cunoștintă pe bază de proces verbal concluziile și recomandările organelor de control.

Conform STAS limitele maxime sunt următoarele la limita spațiului comercial 65 dB; la limita clădirii rezidențiale 45 dB; în interiorul clădirii rezidențiale 30 dB

Articolul precedentLucrări de asfaltare pe Autostrada București – Constanța
Articolul următorAvarie RAJA. Apă cu presiune scăzută în mai multe cartiere din Constanța