Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, spune despre criza apei calde că „este inadmisibil” așa ceva și a ținut să le prezinte constănțenilor situația la zi.

Astfel, potrivit lui Decebal Făgădău:

• decizia de sistare a apei calde nu aparține RADET, nici Primăriei municipiului Constanța!

• decizia de sistare a furnizării apei calde aparține Electrocentrale Constanța S.A., adică producătorului de energie termică – CET – așa cum îl știu constănțenii.

• CET-ul nu este în subordinea primăriei, ci aparține Ministerului Energiei!

• RADET nu recunoaște nicio datorie către Electrocentrale Constanța sau către altcineva. Suntem în instanță!

• Primăria Municipiului Constanța nu are nicio datorie către Electrocentrale sau către RADET, ba din contră, avem bani plătiți în avans;

• Singurul responsabil este Ministerul Energiei împreună cu conducerea, consiliul de administrație unde și-a numit oamenii care au luat decizia de a opri apa caldă constănțenilor!

Primarul municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, despre criza apei calde: “Este inadmisibil!”- Situația astăzi este următoarea și vreau să o știe constănțenii:• decizia de sistare a apei calde nu aparține RADET, nici Primăriei municipiului Constanța!• decizia de sistare a furnizării apei calde aparține Electrocentrale Constanța S.A., adică producătorului de energie termică – CET – așa cum îl știu constănțenii.• CET-ul nu este în subordinea primăriei, ci aparține Ministerului Energiei!• RADET nu recunoaște nicio datorie către Electrocentrale Constanța sau către altcineva. Suntem în instanță!• Primăria Municipiului Constanța nu are nicio datorie către Electrocentrale sau către RADET, ba din contră, avem bani plătiți în avans;• Singurul responsabil este Ministerul Energiei împreună cu conducerea, consiliul de administrație unde și-a numit oamenii care au luat decizia de a opri apa caldă constănțenilor!- În 1990, CET vindea către populație cam 10, maxim 15% din tot ce producea, pentru că avea clienți industriali iar astăzi, RADET, adică noi constănțenii suntem singurul client al CET. Cu alte cuvinte, doar cu 10-15% din toată capacitatea lor, ei vor să fie performanți 100%. Nu există așa ceva! – Voi convoca Consiliul Local în ședință de îndată și le voi propune o soluție, dar este o soluție de moment. Eu nu cred că CET poate să trăiască doar cu ajutorul Constanței, tocmai de aceea fac apel la Ministerul Energiei și la consiliul de administrație al Electrocentrale Constanța care transmite doar comunicate de presă și încasează indemnizații fără să facă nimic altceva, să-și asume calitatea de acționar la Electrocentrale Constanța.- Îi voi prezenta doamnei premier situația reală de la Constanța. Marea mea îngrijorare este legată și de căldură și voi face tot ce ține de mine ca această criză a apei calde să dureze cât mai puțin și să avem o soluție pentru încălzire. Nu putem doar să stăm și să ne rugăm, să cerem noi, primarii, bani, nu pentru oraș, ci pentru CET-urile ministerelor. Este inadmisibil așa ceva!

Publicată de Primăria Constanța pe Vineri, 28 Septembrie 2018

Alte declarații ale primarului Constanței în legătură cu situația de la CET:

 

– În 1990, CET vindea către populație cam 10, maxim 15% din tot ce producea, pentru că avea clienți industriali iar astăzi, RADET, adică noi constănțenii suntem singurul client al CET. Cu alte cuvinte, doar cu 10-15% din toată capacitatea lor, ei vor să fie performanți 100%. Nu există așa ceva!

 

– Voi convoca Consiliul Local în ședință de îndată și le voi propune o soluție, dar este o soluție de moment. Eu nu cred că CET poate să trăiască doar cu ajutorul Constanței, tocmai de aceea fac apel la Ministerul Energiei și la consiliul de administrație al Electrocentrale Constanța care transmite doar comunicate de presă și încasează indemnizații fără să facă nimic altceva, să-și asume calitatea de acționar la Electrocentrale Constanța.

 

– Îi voi prezenta doamnei premier situația reală de la Constanța. Marea mea îngrijorare este legată și de căldură și voi face tot ce ține de mine ca această criză a apei calde să dureze cât mai puțin și să avem o soluție pentru încălzire. Nu putem doar să stăm și să ne rugăm, să cerem noi, primarii, bani, nu pentru oraș, ci pentru CET-urile ministerelor. Este inadmisibil așa ceva!

Articolul precedentSărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului și iubirea vrăjmașilor
Articolul următorSpectacole de excepție pe scena Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța