eroi_ultramaraton

 

12 finaliști se vor lupta pentru titlul de EROU la ediția a 3-a a Ultramaratonului “Autism 24h Marea Neagră”, care va avea loc pe nisipul din stațiunea Mamaia. 

La ediția din acest an, va fi organizată suplimentar și o Cursă a Eroilor, unde 12 finaliști (6 băieți și 6 fete) se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obține titlul de erou. Primele 3 locuri vor fi premiate cu vacanțe în cuplu la Roma.

“Am  selectat cei mai buni alergători de ultramaraton din competitie, care vor alerga fără pauză timp de 24 de ore pentru a obține titlul de EROU. Pentru a obține acest titlu, fetele vor trebui să alerge cel puțin 120 de km, iar băieții minim 150 de km. Bătălia și ambiția care se va da între cele 6 fete finaliste vor fi cu adevărat epice și fiecare dintre cele 6 angrenate în compeție vor putea să-și împingă limitele umane la maxim”, declară psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”.

Startul va fi dat sâmbătă 4 mai, la ora 10.00, din Piațeta Perla – Mamaia, iar traseul va avea o distanţă de 3 kilometri. Fondurile strânse în urmă evenimentului vor susține proiecte destinate copiilor diagnosticați cu autism.

Evenimentul se va bucură de prezența celui mai cunoscut robot din întreagă lume, Robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de țări din întreagă lume, vorbește 20 de limbi de circulație internațională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenți vor putea pune întrebări, dansa sau interacționa în mod direct cu cei doi roboți NAO aflați în România.

Ultramaratonului “Autism 24h Marea Neagră”este organizat de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

 

Articolul precedentFOTO VIDEO| Un șofer a făcut ravagii pe Autostrada București – Constanța
Articolul următorSute de arbori și arbuști ornamentali, plantați în Constanța