Corul de copii “Callatis” din Mangalia, se află în aceste zile pe scena Festivalului ”Canta al Mar” din Spania, unde, ca de fiecare dată, încântă juriul și publicul prin prestația artistică. Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, evenimentul se desfășoară, în perioada 23 – 27 octombrie la Calella / Barcelona, anul acesta fiind selectate în competiție 38 de coruri din 18 țări.

Repertoriul corului cuprinde atât piese specifice muzicii corale tradiționale românești, cât şi piese din creația muzicală internaţională. Cele 20 de eleve din cadrul Centrului de Formare și Perfecționare Vocal-instrumentală Mangalia, înființat și condus de către profesorul Traian Broască, au demonstrat la fiecare competiție de gen că sunetul muzicii corale românești concurează cu succes alte coruri cu tradiție din întreaga lume.

Corul ”Callatis” a participat la numeroase festivaluri, concursuri și concerte, atât în țară, cât și în străinătate, cele mai importante fiind cele din Austria, Spania, Italia, Grecia, Croația. La ultimul festival din Croația (septembrie 2018), corul a participat alături de alte 23 de coruri deosebit de valoroase din 16 țări, majoritatea funcționând în cadrul unor prestigioase școli de muzică.

 

Articolul precedentAtenție, constănțeni! Restricții de trafic pe bulevardul Tomis
Articolul următorTânăr căutat de polițiști la două luni după ce a dispărut în valurile mării