dav

Mai multe echipe lucrează seară de seară pentru a menține un nivel scăzut al densității insectelor în municipiul Constanța.

Muncitorii au ajuns de la începutul săptămânii în cartierele: Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile noi, CET, ICIL, Casa de Cultură, Dacia, Trocadero, Tomis I, II și III, Faleză Nord, Inel I, II și III, I.C. Brătianu, Zona peninsulară, Tomis Plus, Compozitori, Baba Novac și Stațiunea Mamaia, Tomis Nord. Concomitent, platformele de gunoi sunt stropite împotriva insectelor și sunt igienizate.
Substanțele folosite de Primăria Municipiului Constanța sunt SolfacTrio Ec 200 și Deltatim plus, soluții avizate de Ministerul Sănătății și care au o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, etc.). Pentru a combate insectele se folosesc 1,5 litri de soluție pentru 100 de litri apă.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare, trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele. Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente de către persoanele cu risc, (paznici, personal de la salubrizare, stații de pompare ape, etc.), aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini.

Articolul precedentCreații cu tematică marină, la târgul de produse handmade „Comori din Marea Neagră”
Articolul următor„Cu siguranță că nu așa mi-aș fi dorit să plec”. Simona Halep s-a retras de la Rogers Cup