Lucian Bode, ministrul de Interne a declarat că unul dintre angajații ISU Constanța, responsabil de logistică, și-a depus dosarul de pensionare. Declarația vine în condițiile anchetei deschise după intervenția la incendiul în care o femeie a murit după ce a căzut de la balcon și în urma căreia au fost dezvăluite mai multe nereguli.

„Un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer va merge la pensie – o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică”, a spus Bode, întrebat în legătură cu incidentul de săptămâna trecută în care o femeie a căzut în gol de la etajul 6 al unui imobil, autoscara pompierilor fiind defectă.

„Azi începe cercetarea disciplinară a celor 3 ofițeri. Dincolo de sancțiunile care au fost date, vreau să vă dau niște detalii în exclusivitate. Un ofițer cu funcție de conducere din cadrul ISU Constanța și-a depus raportul de pensionare. Raportul a fost aprobat de generalul Iamandi (șeful IGSU, n.r.) și respectivul ofițer cu funcție de conducere va merge la pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilități în ce privește componenta logistică. Mă refer la scara care era defectă de foarte mult timp”, a declarant Lucian Bode.

„În maximum 2-3 săptămâni vom prezența concluziile asupra a ce am transmis public și anume faptul că e anormal ca Inspectoratele județene pentru situații de urgență să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative”,

Ministrul de Interne a reamintit că tot de luni începe să funcţioneze grupul de lucru care, în maximum două – trei săptămâni, va prezenta concluziile în ceea ce priveşte dotarea ISU cu perne de salvare.

După incendiul devastator din Constanța, s-a dispus împuternicirea pe funcția de șef Centru Operațional Județean a unui ofițer din cadrul ISU Constanța, a maiorului Voicu Ionuț de la Detașamentul Port.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentDetaco Ltd., cel mai mare acționar Romprest, cere înlăturarea celor care se erijează în reprezentanții legali ai companiei de salubrizare
Articolul următorBilanț coronavirus: 1.634 de cazuri noi și 47 de decese. Vezi situația pe fiecare județ