Lucrările de artă realizate la 21 de treceri pentru pietoni din municipiul Constanța vor fi tratate cu o soluție antiderapantă, pentru ca trecătorii să nu alunece pe mozaicul din care acestea sunt realizate.

Organizatorii au anunțat că, înainte de începerea sezonului rece, lucrările de mozaic vor fi tratate cu o soluție antiderapantă, iar acolo unde bordurile sunt înalte, se vor pune și benzi antiderapante. „Răspundem astfel îngrijorărilor locuitorilor Constanței și îi asigurăm că pe lucrările de mozaic nu se va aluneca. Vor fi tratate cu o soluție antiderapantă și, de asemenea, unde va fi nevoie, adică acolo unde bordurile sunt înalte, vom pune și benzi antiderapante”, a declarat Ovidiu Felipov, managerul proiectului.

Proiectul „Orașul meu din mozaic“ este organizat de Fundația Metamorphosis a Universității „Ovidius” din Constanța, fiind finanțat de Primăria Municipiului Constanța. „Orașul meu din mozaic“ se desfășoară în perioada 20 august – 20 septembrie, la sediul Facultății de Arte (bd. Mamaia nr. 124) și în cele zece locații alese, adică treceri de pietoni amplasate în zone importante ale orașului.

Proiectul sporește estetica arhitecturală urbanistică a mai multor zone cu vizibilitate maximă din oraș, și anume: bd. Tomis, bd. Ferdinand, bd. Mamaia, str. Soveja, șos. Mangaliei, str. Răscoalei 1907, str. Traian, str. Pandurului, bd. Aurel Vlaicu, str. Caraiman. Cele mai importante treceri de pietoni din intersecțiile acestor bulevarde și nu numai, vor spune poveștile locuitorilor zonelor respective, redimensionând astfel raportarea noastră la ideea de oraș, de citadin, de utilitate publică, de trecere de pietoni, de frumos, de poveste, de simbol, etc.

Majoritatea acestor lucrări a fost deja montată. Ele pot fi admirate la intersecția bd. Ferdinand cu str. Răscoalei 1907 – 1 (în lucru), intersecția Traian cu bd. Tomis – 2 (în lucru), intersecția bd. Ferdinand cu bd. Tomis (Miga) – 2 (finalizat), bd. Mamaia – Universitatea „Ovidius” din Constanța – 1 (finalizat), intersecția bd. Mamaia cu str. Soveja (Delfinariu) – 2 (finalizat), intersecția str. Pandurului cu Șos. Mangaliei – 1 (finalizat), intersecția bd. Aurel Vlaicu și str. Caraiman – 1 (finalizat).

Proiectul „Orașul meu din mozaic“ însumează 21 de lucrări profund originale, unice la nivel național, gândite în special pentru a potența atractivitatea orașului din perspectiva esteticii urbane, a conștientizării implicării tinerilor în comunitate, a legăturii cu celelalte generații, inclusiv cele din alte vârste.

Articolul precedentO nouă avarie RAJA lasă constănțenii fără apă
Articolul următorPrimăria Constanța se laudă cu străzi construite de la zero pentru constănțeni