Patru muzicieni renumiți ai scenei naționale de jazz vor concerta la malul mării în ultimul weekend de vară.

În perioada 28-29 august, pasionații de jazz sunt invitați la JazzUP Sea Festival. Concertele se vor desfășura în Piațeta Falezei Cazinoului, începând cu ora 19:00. Berti Barbera (voce și percuție), Johnny Bica (pian), Viorica Pintile (voce) și Adrian Flautistu (contrabas) vor interpreta  melodii de jazz atât din repertoriul propriu cât și piese clasice ale jazz-ului internațional.

Concertul de vineri, 28 august, ora 19:00  prezintă un duet atipic. Când Berti Barbera (voce și percuție) și talentantul pianist Johnny Bica se întâlnesc, publicul primește dimensiunea reală a muzicii actuale, prin umor și virtuozitate, prin note și ritm, așa cum se întâmplă în lumea celor buni.  Accentul principal este pus pe libertatea de a recompune, de a explora intuitiv un mediu definit, care poate fi oricând completat cu tușeuri personale.

Berti Barbera vine cu un bagaj de peste 25 de ani de cultură muzicală (realizator de emisiuni radio, prezentator de televiziune și festivaluri), are cinci proiecte muzicale alături de chitaristul Nicu Patoi și cântă atât la voce cât și la 20 de instrumente de percuție.

Johhny Bica (pian) este producător și compozitor și aprofundează jazzul, improvizația și compoziția jazz la Universitatea Natională de Muzică din București, în cadrul studiilor de masterat și doctorat. Este unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, dovadă fiind și materialul discografic, “The Real Vibrations”, în care îmbină jazz-ul cu stilul experimental.

Sâmbătă, 29 august, ora 19:00, JazzUP Sea Festival invită publicul doritor la cel de-al doilea concert, unul cu standarde de jazz și adieri de bossa nova, care să sublinieze atmosfera estivală a ultimul weekend din această vară atipică, dar memorabilă. Trio-ul Viorica Pintilie – voce, Adrian Flautistu – contrabas electric  și Johnny Bica – pian propun un repertoriu cu cele mai frumoase piese de jazz și accente blânde de bossa nova, gândite ca un pansament pentru această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

Viorica Pintilie cântă de la 15 ani pe scenele din România, a experimentat mai multe stiluri muzicale până să se oprească la jazz, care i-a devenit repede drag și în care se regăsește cel mai mult. Vocea delicată, cu accente de bas se mulează pe personalitatea ei cu care reușește să colaboreze cu nume sonore de lumea jazz-ului și nu numai.

Adrian Flautistu (contrabas) a descoperit jazz-ul prin clasa VII-a mulțumită idolului său Johnny Răducanu, a făcut parte din trioul lui Mircea Tiberian și activează și în trioul din stagiunea de jazz de la Teatrul Act. Este unul din cei mai apreciați contrabasiști de jazz din România. A câștigat numeroase premii la Festivalurile de Jazz din România și din străinătate.

Intrarea este liberă, iar locurile sunt limitate și se rezervă la adresa [email protected] sau la numărul de telefon 0768 300 600. Intrarea în perimetrul concertelor se face de la ora 18:00, iar concertele încep la ora 19:00.

Articolul precedentCâștigătorii FITIC 2020
Articolul următorNelu Tătaru: ”Dintre cei peste 83.000 de pacienţi sau români infectaţi, 5.105 sunt copii până la 19 ani”