Programul Smart Start USA, cu un buget de 500 de milioane de dolari pentru finanțarea firmelor românesti care vor să se extindă pe piața americană, a fost lansat astăzi, 12 octombrie la Constanța. Fondurile sunt oferite prin credite în condiții preferențiale de la băncile partenere.

Proiectul are drept scop să prezinte antreprenorilor oportunităţile oferite de piaţa din SUA, să le faciliteze accesul pe această piaţă, dar şi obţinerea de fonduri pentru o astfel de internaţionalizare a afacerilor lor.

„Prin intermediul partenerilor de implementare sunt trei bănci partenere care ne- au pus la dispoziție un buget de 500 de milioane de dolari, creditul financiar maxim este de 200 de mii de dolari în condiții deosebite , un aport propriu de doar 15%,  Încercăm să utilizăm toate instrumentele de care dispunem, inclusiv sprijinul Fondului de Garantare și Contragarantare, practic încercăm ca oricee antreprenor și acele companii românești care aplică, să nu mai vină cu garanții personale. Facilităm companiilor care exportă în România  deschiderea către noi piețe, avem un accent deosebit pus pe piata SUA unde vom organiza anul acesta 2 evenimente,pentru companii românești, unde vor participa gratuit” a declarat Ilan Laufer.

La doar trei zile după lansarea aplicației Smart Start USA, s-au înscris în program 500 de companii  la nivelul întregii țări.

Articolul precedentCirculația rutieră și feroviară la nivelul străzii 23 August din Eforie Nord se închide
Articolul următorAccident rutier între Constanța și Tulcea soldat cu 3 victime