Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Galben de vreme rea, pentru zona de sud-est a țării, valabilă pentru ziua de miercuri, 28 noiembrie, între orele 02.00 și 20.00. Fenomene vizate de avertizare sunt intensificări susținute ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă și depuneri de gheață.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat, în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineața zilei de miercuri și cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheață.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 40 – 50 km/h, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea și în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 – 75 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității sub 100 de metri.

Ulterior, până pe 30 noiembrie, în sud-estul teritoriului vântul va avea intensificări cu viteze de 45 – 55 km/h, temporar în jur de 60 km/h, spulberând zăpada depusă, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi, 29 noiembrie.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

Articolul precedentDin cauza unei avarii, centrul orașului Constanța a rămas fără apă caldă și căldură
Articolul următorCeremonial militar, fasole cu cârnați și spectacole, de Ziua Națională, la Mangalia