Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a emis astăzi o atenționare de cod galben de vânt pentru județul Constanța, valabilă în intervalul orar 08.00 – 14.00. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 55-65 km/h.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare, care pot fi spulberate de vânt. De asemenea, Primăria Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcție şi, în cazul în care situația o impune, să se ferească de furtună în clădiri care prezintă siguranță.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situații de Urgență – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08.

Articolul precedentCod galben de vânt pentru județele Constanța și Tulcea
Articolul următorUtilajele şi echipamentele de deszăpezire patrulează pe drumurile naționale