Doi cetățeni germani, care se aflau la bordul unui yacht suspendat pe un banc de nisip, pe Dunăre, în zona localității Cernavodă, au fost ajutați să iasă de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă.

La sfârșitul săptămânii trecute, Garda de Coastă a fost sesizată, prin serviciul de urgențe 112, că pe fluviul Dunărea, în zona localităților Rasova – Cernavodă, se află un yacht suspendat pe un banc de nisip, care necesită ajutor. Imediat, poliţiştii de frontieră împreună cu un reprezentant al Căpităniei Cernavodă s-au deplasat cu ambarcațiunea MAI 4132 din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Cernavodă, constatând că yachtul “Namirda”, pavilion Germania, se afla pe malul drept al Dunării, pe uscat, din cauza unei erori de pilotaj. La bordul ambarcațiunii se aflau doi cetățeni germani în vârstă de 64, respectiv 68 de ani, care nu prezentau probleme de sănătate și nici nu au solicitat intervenție medicală.

În urma manevrelor efectuate de către polițiștii de frontieră, ambarcațiunea a fost dezeșuată, fără să sufere avarii, cei doi turiști reușind astfel să își continue voiajul către Portul Cernavodă.

Articolul precedentUn bărbat a fost rănit grav pe trecerea de pietoni
Articolul următorCod portocaliu de vreme severă în județele Constanța și Tulcea