Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului participă în perioada 9-11 februarie, la Constanța,  la mai multe  manifestări publice dedicate Sfântului Haralambie. Evenimentul va cuprinde slujbe, un concert și o procesiune pe străzile orașului.

Procesiunea la care vor participa preoți și credincioși a primit aviz favorabil de la Primăria Constanța, după cum arată Arhiepiscopia Tomisului într-o postare pe Facebook. „Pentru că au apărut prin presă „voci” care acuză presupuse ilegalități în pandemie, la procesiunea religioasă de Sf. Haralambie, se aduce la cunoștință avizul FAVORABIL al Primăriei Constanța, căreia Arhiepiscopia Tomisului îi mulțumește în mod public.”

Imagine

 

La manifestări a fost invitat să participe și PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Miercuri dimineață, acesta va fi întâmpinat de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul unei ceremonii publice.

Programul evenimentului organizat de Arhiepiscopia Tomisului cuprinde Concertul de pricesne, care va avea loc marți, la ora 19:00, la biserica „Sf. Haralambie” din Constanța

„Preoții și credincioșii parohiei Sfântul Haralambie din Constanța vor întâmpina  miercuri doi ierarhi la intersecția bulevardelor Tomis și Aurel Vlaicu (zona vapor), apoi vor merge în procesiune la biserică, unde va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu invitatul său, PS Ilarion, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului”, au anunțat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Evenimentul religios se va încheia joi, înainte de miezul nopții. La ora 22:00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211). A propovăduit credința în cetatea Magnesia, unde a fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și supus unor chinuri greu de imaginat. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a convertit alți semeni la creștinism, inclusiv pe fiica împăratului. Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare și a fost martirizat în anul 202, la vârsta de 113 ani.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAccident în Tulcea. Șoferul vinovat a fugit
Articolul următorSe recondiționează scările de acces către plaja Modern