Marinarii militari din garnizoanele Constanța și Mangalia participă în zilele de 9 și 10 mai la o serie de activități dedicate sărbătoririi Zilei Europei (9 mai) și a Zilei Independenței de Stat a României, care a fost proclamată la 10 mai 1877.

Muzeul Național al Marinei Române organizează marți, 9 mai 2023, la, începând cu ora 17.00, în Salonul expozițional „Clio” vernisajul expoziției de pictură, grafică, goblen și sculptură ,,Dialoguri florale”, sub coordonarea doamnei Nynna Vizireanu, președintele Careului Artelor „Amfora”. Prezentarea lucrărilor va fi realizată de domnul grafician Leonte Năstase. Cu același prilej, va fi lansat și albumul de pictură care descrie cei 40 de ani de istorie ai Careului Artelor „Amfora”, în care sunt prezentate lucrări ale celor care au făcut parte de-a lungul timpului din acest grup, volum coordonat de  Alexandrina Macarov. Expoziția poate fi vizitată până pe data de 28 mai 2023, în programul de vizitare al Muzeul Național al Marinei Române.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței de Stat a României, miercuri, 10 mai, comandantul Garnizoanei Constanța, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale, veterani de război, cercetașii României și cadre militare din garnizoana Constanța vor depune coroane de flori în cadrul unei ceremonii militare și religioase, care va fi organizată la ,,Monumentul Victoriei” din Parcul Arheologic din Constanța, începând cu ora 12.00

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAccident teribil cu o victimă încarcerată la Hârșova. Intervine elicopterul SMURD
Articolul următorOfițer de la Garda de Coastă, trimis în judecată de DNA după ce ar fi oferit informații unor ziariști