Scafandrii militari au participat vineri, 27 iulie, în Portul Militar Constanța, la două evenimente importante pentru istoria de 50 de ani a Centrului 39 Scafandri.

În prezența Șefului Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, comandorul Bogdan Dumitrescu a preluat comanda Centrului de Scafandri de la comandorul Cristian Lișman, iar drapelul de luptă al unității a fost decorat, ca apreciere a Președintelui României pentru realizările obținute, în timpul a mai bine de jumătate de secol de activitate, de către această structură a Marinei Militare, cu Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de „Cavaler” cu însemn de pace.

La ceremonie au participat echipajele navelor de scafandri și echipajul submarinului „Delfinul”, personalul comandamentului Centrului 39 Scafandri, militarii Divizionului 164 Forţe Navale pentru Operaţii Speciale și cei ai Divizionului 175 Nave Scafandri, dar și reprezentanţi ai conducerii unor unităţi şi mari unităţi din Forţele Navale.

Centrul de Scafandri, componentă a Forţelor Navale, cu o experienţă în domeniu de peste 50 ani, este unica instituţie de profil din România abilitată în brevetarea scafandrilor profesionişti şi autorizarea companiilor și instituţiilor cu activităţi în domeniul scafandreriei. În cele cinci decenii de activitate, instituţia a brevetat peste 1.000 de scafandri profesionişti şi a participat la lucrări complexe în domeniul subacvatic.

Articolul precedentSpectacol făcut de delfini pentru turiștii din Mamaia
Articolul următorPoarta 1 de intrare în Portul Constanța a suferit o schimbare de look