Lucrările de primă urgență, care vor pune în siguranță clădirea Cazinoului din Constanța până când va demara restaurarea acesteia, au început de luni, fiind făcute pe cheltuiala companiei care le realizează.

„Lucrările de punere în siguranță, lucrările de primă urgență, sunt realizate într-un parteneriat încheiat între municipiul Constanța și o companie. Municipiul a emis autorizația de construire, de fapt pachet certificat de urbanism și autorizația de construire pentru lucrări de primă urgență. Am obținut avizul Ministerului Culturii pentru aceste lucrări”, a declarat primarul Constanței, Decebal Făgădău. El a explicat că este vorba despre lucrări generale, ce se vor finaliza în aproximativ o lună, până în data de 14 noiembrie.

Primarul Constanței a precizat că aceste lucrări de „punere în siguranță” a clădirii Cazinoului din Constanța vor fi suportate integral de compania respectivă, câștigul ei fiind „de imagine”.

 

Inaugurată în luna august a anului 1910, clădirea Cazinoului este declarată „monument de arhitectură”, ce face parte din patrimoniul cultural național şi este inclusă în Lista Monumentelor Istorice. Cazinoul are o istorie bogată, fiind nelipsite episoadele în care a fost bombardat, atât în 1916, cât și în 1941, când a fost reparat, extins, reamenajat, în anii 1912, 1923, 1928, 1934, 1947, 1951, 1974, 1987, când a fost transformat în Casa de Cultură a Sindicatelor, – 1947, sau când a fost abandonat – din 2010. În prezent, imobilul Cazino din Constanța (teren + construcție) este transferat pentru o perioadă la Guvern, pentru a fi reabilitat prin Compania Națională de Investiții care are deja alocați banii în acest sens, însă nu a reușit sa adjudece proiectarea și execuția lucrărilor de reamenajare.

Articolul precedentMiercuri începe furnizarea căldurii și la Mangalia
Articolul următorTragedie la Medgidia! O femeie a fost decapitată de tren (Video)