Câteva sute de deţinuţi de la Poarta Albă şi-au exprimat intenţia de a vota cu ocazia referendumului pentru redefinirea familiei.

Potrivit reprezentanților instituției, în funcţie de situaţia juridică, au drept de vot arestaţii preventiv, condamnaţii în primă instanţă, condamnaţii fără interzicerea drepturilor electorale printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi tinerii în vârstă de 18 ani, asupra cărora s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare. Astfel, au fost identificate 960 de persoane cu drept de vot, dintre care şi-au exprimat intenţia de a merge la urne 490 de persoane.

Referendumul s-a desfăşurat atât la Penitenciarul Poarta Albă, unde au mers la urne 360 de deținuți, cât şi la Secţia exterioară Valu lui Traian, unde au votat 130 de persoane. Procesul electoral s-a desfăşurat în locații special amenajate din incinta spațiilor de deținere, unde reprezentanții comisiilor electorale locale au instalat urnele speciale mobile și s-a încheiat fără incidente.

Totodată, procesul electoral s-a desfăşurat şi în arestul IPJ Constanța, unde 30 de persoane au solicitat să își exercite dreptul la vot, restul nedorind sau neavând dreptul la vot.

Articolul precedentTânăr sub influența unor substanțe necunoscute a ajuns la spital in stare gravă
Articolul următorUnde pot merge constănțenii în week-end: teatru, operă și competiții sportive