Cel mai evident semn al unui metabolism lent este chiar dificultatea de a pierde în greutate. Mai exact, corpul tău ia kilograme în plus foarte ușor și pierde aceste kilograme cu mare dificultate. Bineînțeles, aici există mai multe implicații: stilul tău de viață, afecțiunile de care suferi, tratamentele pe care le administrezi.

Dechilibru hormonal

Metabolismul lent îți afectează incluziv ativitatea hormonilor. Atunci când metabolismul devine lent, părul începe să cadă, iar pielea să devină mai uscată. Dacă te confruntai cu aceste simptome și nu știai ce se întâmplă, se poate că metabolismul tău să fie problema.

 

Oboseală nejustificată

 

Poate că simți în mijlocul zilei o senzație de oboseală cruntă. Poate te trezeșți obosită deși ai dormit deja 9 ore. Dacă aceste simptome îți sunt cunoscute, dacă te simți pecum un roboțel rămas fără baterii, este foarte posibil să te confrunți cu un metabolism lent.

 

Senzația de balonare

 

Te simți balonată după fiecare masă? Ai arsuri gastrice sau simți că digestia ta nu este normală? Aceste probleme pot cauza apariția inflamației în corp, dureri și deficiențe nutriționale.

 

Senzația anormală de frig

 

Îți este frig atunci când cei din jurul tău se simt confortabil? Nu înțelegi de ce, dintr-odată, ți s-a făcut foarte frig? Această senzație, împreună cu cele pe care le-am menționat anterior, sunt combinațiile „ideale” ale unui metabolism încetinit și ale unui stil de viață dezorganizat. Vestea bună este că poți ameliora aceste simptome și îți poți accelera metabolismul printr-o serie de schimbări ale stilului tău de viață!

 

Cum îți poți accelera metabolismul

 

Toate aceste simptome pot fi gestionate cu ajutorul unui stil de viață sănătos. Ai grijă să te menții activă pe parcursul zilei, să faci sport de cel puțîn 3 ori pe săptămâna și să te hidratezi constant. Învață să îți gestionezi stresul și să te deconectezi de la lucrurile care nu îți fac bine.

Odihnă trebuie să fie și ea prioritară pentru ține. Creează-ți un program de somn și ține-te de acesta. Studiile demonstrează că privarea de odihnă poate împiedică pierderea în greutate chiar și în condițiile unei diete eficiente și sănătoase. Nu te autosabota pierzând orele de somn!

 

Poartă o conversație deschisă cu medicul tău și adresează-i toate întrebările pe care le ai, astfel încât să înțelegi ce trebuie să faci în acest sens. Poate este necesar să faci câteva investigații în ceea ce privește glanda tiroidă sau poate ai intolerante alimentare. Medicul tău este în măsură să stabilească aceste lucruri.

SURSA

Articolul precedentAnca Alexandrescu: „Suntem singurul post TV care are curajul să fie împotriva vântului. Nu vom renunța să spunem ADEVĂRUL, oricâte amenzi ne vor da!”
Articolul următorCe se întâmplă dacă spargi un produs într-un magazin, din greșeală. Ești obligat sau nu să achiți contravaloarea? Legea spune clar!