Mai multe cantine care operează în Portul Constanța au primit dispoziție de închidere din partea comisarilor de la Protecția Consumatorilor, din cauza abaterilor constatate.

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au controlat, în ultima săptămână, nouă dintre cantinele care funcționează în porturile Constanța și Constanța Sud-Agigea. Potrivit șefului CJPC Constanța, Horia Constantinescu, în timpul verificărilor au fost descoperite mizerie, ustensile și recipiente nepotrivite pentru alimentația publică, produse și servicii nesigure, produse fără elemente de identificare sau dată de valabilitate, practică comercială înșelătoare, servicii care pun în pericol sănătatea, viața și interesele economice.

Trei dintre unitățile controlate au fost găsite în regulă, doar cu abateri de informare, dar pentru alte două cantine s-a luat decizia de oprire temporară a prestării de servicii, în timp ce în alt caz, din cauza abaterilor grave constatate, se va face o propunere de închidere definitivă. De asemenea, comisarii de la Protecția Consumatorilor din Constanța au aplicat, în total, 12 amenzi, în valoare de 62.000 de lei, și au retras de la comercializare aproximativ 90 de kilograme de produse alimentare.

Articolul precedentTraficul de mărfuri în porturile maritime românești a crescut cu peste 10 la sută
Articolul următorSute de mii de bunuri contrafăcute, descoperite în Portul Constanța