În intervalul 10 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 10:00, sudul României se confruntă cu temperaturi extreme, fiind sub avertizare de caniculă cod galben și portocaliu. Meteorologii anunță că temperaturile vor atinge 39 de grade în Dobrogea, determinând un disconfort termic accentuat și condiții meteo specifice zonelor tropicale.

În cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral, maximele termice se vor situa între 30 și 34 de grade Celsius. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi ridicat, ajungând în jurul valorii de 80 de unități, indicând un disconfort semnificativ pentru populație. Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi minime care vor atinge și chiar depăși 20 de grade Celsius.

Cod Portocaliu

Capitala și județele Tulcea, Constanța (parțial), Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt și Dolj sunt sub avertizare cod portocaliu. Aceste zone vor resimți cele mai mari temperaturi și un disconfort termic intens.

Cod Galben

În centrul Moldovei, nordul Olteniei și pe litoral este emis un cod galben de caniculă. Temperaturile vor oscila între 30 și 34 de grade Celsius, cu un ITU similar, în jurul valorii de 80 de unități. Nopțile tropicale vor fi de asemenea prezente în aceste regiuni.

Având în vedere condițiile meteo extreme, populația este sfătuită să evite expunerea prelungită la soare, să consume suficiente lichide pentru a preveni deshidratarea și să își limiteze activitățile fizice intense în aer liber. Este recomandat ca persoanele vulnerabile, precum vârstnicii și copiii, să fie monitorizate cu atenție pentru a preveni problemele de sănătate cauzate de caniculă.

Sudul României traversează o perioadă de caniculă severă, cu avertizări de cod galben și portocaliu emise de meteorologi. Temperaturile vor atinge valori record pentru această perioadă a anului.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorDoru Trăilă, avocatul Statului Paralel, din nou în fața polițiștilor. Gruparea coldistă tremură: noi PROBE pe masa procurorilor