Poliţiştii de frontieră constănțeni au întocmit un dosar penal pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii unor bunuri în valoare de peste 80.000 de lei, într-un container sosit din China.

În luna mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București.
În urma controlului, au fost descoperite 200 articole electrice, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Astfel, poliţiştii de frontieră au extins cercetările, iar în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, la sfârșitul săptămânii trecute s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.
Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 80.750 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentPrimăria continuă lucrările edilitare în Constanța
Articolul următorDe astăzi au fost reluate cursele aeriene către Satu Mare