O nouă provocare pentru Avram Iancu, în Anul Centenarului vrea să traverseze înot, Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. Astăzi, a ajuns la Constanța, unde înoată pe segmentul Năvodari, până la Pescărie.

Călătoria lui a îneput de la Sulina, de la kilometru 0 al Dunării,  punctul terminus este Istanbul și va străbate cei 630 km (aproximativ ) ai traseului, în 40-50 de zile. Astăzi, a ajuns la Constanța, unde înoată  pe segmentul Năvodari, până la Pescărie.

sulina_istanbul

Avram Iancu, bibliotecarul recordman din Petroşani, a traversat Canalul Manecii și a inotat toata Dunărea  anul trecut, în 89 de zile, fără costum de neopren, stabilind o premieră mondială.

„Doresc ca de unde s-a terminat o poveste, să începem o alta pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic! Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră. Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotam și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără că ele să fie susținute” a declarat Avram Iancu.

Articolul precedentSe oprește apa la Cernavodă
Articolul următor15 scafandri caută un bărbat dispărut în mare, în Dana 85 a Portului Constanța