Un tânar de 24 de ani, care studiază în China și s-a întors la Bacău în urmă cu 8 zile este suspect de coronavirus, potrivit reprezentanților Spitalului de Urgență Bacău, citați de ziarul Deșteptarea.

„Din ce date avem la acest moment, este vorba despre un tânăr, de 24 de ani, care studiază în China și care a venit în Bacău în urmă cu opt zile. A acuzat febră inclusiv în avion, dar ulterior nu a mai avut stare febrilă. În schimb a tușit, iar acum s-a prezentat la UPU cu dureri musculare, care pot fi și un efect secundar al acestei tuse. A fost introdus în camera de izolare, i se efectuează toate investigațiile necesare, s-a luat legătura și cu Institutul Matei Balș, așteptăm rezultatele”, a declarat Alin Năstasă, directorul Direcției de Sănătate Publică Bacău.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, luni, în conferința de presă de la Ministerul Sănătății, că astăzi vor sosi în România reactivi din Franța, iar începând de marți dimineață se poate identifica coronavirusul la „Matei Balș” și ulterior și în celelalte centre din țară.

Într-o intervenție telefonică la REALITATEA PLUS, medicul Tudor Ciuhodaru a anunțat că bărbatul din Bacău va fi adus la Institutul Matei Balș din capitală.