10 autoturisme au fost repartizate, astăzi, polițiștilor constănțeni pentru a fi folosite în misiunile de asigurare a ordinii și liniștii publice, desfășurate pentru siguranța cetățenilor. De asemenea, polițiștii rutieri au primit și nouă costume de protecție pentru motocicliști.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 10 autospeciale Dacia Logan, achiziționate în baza programului de înnoire a parcului auto, au intrat în dotarea structurilor de ordine publică, rutieră, arest preventiv și transporturi. Autospecialele inscripționate nou intrate în dotarea I.P.J. Constanța sunt prevăzute cu sisteme optico – acustice destinate activităților de poliție și, datorită echipamentului special, vor contribui la creșterea siguranței cetățenilor și la prevenirea acțiunilor ilicite.

Acestea au un perete despărțitor, cu geam dotat cu gratii, între partea din față și cea din spate, pentru protejarea polițiștilor aflați în autospecială. Geamurile laterale din spate și luneta sunt și ele protejate de gratii, iar în loc de banchetă se află două locuri delimitate. În partea din spate, autospecialele sunt monitorizate video în timp real.

Echipamentele polițiștilor rutieri sunt din material impermeabil și au elemente de protecție la coate, la umeri, la spate, care protejează coloana vertebrală, și la genunchi. Totodată, căștile motocicliștilor sunt dotate cu sistem de comunicație cu tehnologie bluetooth, pentru a putea comunica pe stațiile radio din dotare.

Întregul efort de îmbunătățire a mobilității Poliției Române are ca beneficiar final cetățenii, astfel încât întreaga comunitate să beneficieze de un serviciu polițienesc de calitate.

Articolul precedentFestivalul Gastronomiei și Vinului Românesc aduce restricții de circulație în Piața Ovidiu
Articolul următorHC Dobrogea Sud a rămas fără antrenor