Aproape 300 de persoane, între care 75 de minori, au primit îngrijiri medicale la punctele de prim-ajutor amenajate în perimetrul Festivalului Neversea, în prima noapte a evenimentului. Șase dintre pacienți au fost transportați pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea”, în prima zi a festivalului Neversea 102 pompieri, paramedici SMURD şi voluntari ISU, aflaţi în trei Puncte de Prim Ajutor (PPA) şi două Posturi Medicale Avansate (PMA) cu trei şenilate, trei autospeciale de transport personal şi victime multiple, o autospecială de stingere şi o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi au asigurat măsuri specifice pentru un climat de siguranţă al participanţilor.
Astfel, după prima noapte, 216 adulţi şi 75 de minori au avut nevoie de asistenţă medicală la punctele de Prim Ajutor Medical si la Posturile Medicale Avansate. Majoritatea au suferit insolaţii, zgârieturi şi diverse traumatisme cauzate de căderi de la înălţime.
Pentru șase persoane a fost necesară transportarea la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru investigații suplimentare și îngrijiri medicale de specialitate.

Articolul precedentUn polițist din Neamț s-a sinucis într-un hotel din Jupiter
Articolul următorEchipaje de scafandri continuă căutarea adolescentului care s-a înecat în Dunăre