Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, cu fonduri de la Consiliul Local, aparatură medicală pentru Terapie Intensivă și alte activități specifice, în perioada crizei epidemiologice.

Potrivit reprezentanților spitalului, aparatura și echipamentele medicale recent cumpărate contribuie la eficientizarea actului medical și intervenția promptă în tratarea bolnavilor cu patologii complexe. Astfel, s-au achiziționat mai multe echipamente medicale necesare pentru evaluarea și tratamentul de specialitate al pacienților, precum: un aparat de anestezie, opt monitoare funcții vitale, șase electrocardiografe, cinci ventilatoare, zece injectomate, zece aparate concentrator de oxigen, zece lămpi UV, un defibrilator sau un ventilator de ventilație noninvaziv. Spitalul Mangalia are 15 paturi la Terapie Intensivă, iar pe fiecare secție s-a amenajat câte un izolator pentru preluarea cazurilor COVID-19, dacă va fi nevoie.

 ”Ne-am străduit să dotăm unitatea noastră sanitară cu tot ce este necesar în această perioadă a crizei epidemiologice, dar și pentru a răspunde nevoilor din activitatea medicală curentă și viitoare. Aparatura medicală cumpărată ne ajută mult, mai ales în sălile de operație și post-operator, precum și pentru intervenția asupra bolnavilor oncologici. În prezent, dacă un pacient suspect coronavirus prezintă o urgență majoră chirurgicală, el poate fi tratat în siguranță, în spitalul nostru, ulterior putând fi tratat pentru patologia COVID-19, în Spitalul de Boli Infecțioase”, au precizat reprezentanți  spitalului.

 La nivelul municipiului Mangalia, de la începutul crizei epidemiologice cauzate de coronavirus, au fost înregistrate 12 cazuri de infectări, acestea fiind asimptomatice sau ușoare și deja vindecate.

Imagine