Aproximativ 150 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța. Au fost date amenzi în valoare de aproximativ 130.000 de lei.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 90 de societăți comerciale și au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 124.350 de lei, dintre care 32 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 privind protecția consumatorilor, 10 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 8 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 unități de turism, cluburi si discoteci. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 40 de deficienţe, fiind aplicate 40 de sancțiuni (28 de avertismente şi 12 amenzi), în valoare totală de 6.500 de lei. De asemenea, au fost aplicate 2 avertismente pentru nepurtarea măștii de protecție.

Autoritățile recomandă cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!